Årsberetning 2020

29-12-2020

Corona! Så kort kan 2020 beskrives! Men helt stille har vi nu ikke ligget. :-)

For 2020 har i sandhed været et specielt år, også for OCC.. træning, løb, traditioner og socialt samvær har set meget anderledes ud i år. Bedst som vinteren begyndte at slippe sit tag, blev landet lukket ned, klubhuset med og træningen lagt ud til den enkelte, og da vi endeligt måtte komme igang igen, var det kun med 10 i grupperne og til diskussionerne om hvordan man skulle tolke påbuddet om 2 meters afstand i et felt. OCC håndterede det fint, og bestyrelsen vil gerne sige tak til alle, der hjalp til med at få samfundet genåbnet igen.

Senere måtte vi være 100?, og vi kunne genoptage lørdagsfrokosterne, udenfor, med portionsanretninger og rigeligt sprit. Senere på efteråret kom vi tilbage på max at være hhv 50 og senere 10, og de forskellige hold kørte igen i grupper og lørdagsfrokosterne blev aflyst igen.

På listen over aflyste ting kom begge sæsonskiftefrokoster, rytterfesten og den kommende nytårskur. Generalforsamlingen er ikke aflyst, men udskudt. Så må vi se hvornår det bliver muligt at gennemføre den. Indtil da fortsætter det meste af bestyrelsen. En særlig tak skal lyde for god indsats til Jesper og Marie-Louise, der måtte træde ud gr for meget arbejde.

Udlandsturerne røg også ud af aktivitetslisten. En stor tak til Jes, der både nåede at arrangere turen til Alsace og bagefter formåede at få vredet pengene ud af flyselskabet igen. Som et lys i mørket lykkedes det dog Viggo og Keld at få arrangeret en god weekendtur til Hallandsåsen i serien af OCC-Danmark Rundt

På listen over aflyste aktiviteter kom også Tour de Charlottenlund, vores eget åbne løb og klubmesterskaberne. Det er virkeligt ærgerligt! Vi var klar med et nyt stort koncept for det åbne løb, sponsorer, ekstra præmier til både ryttere og hjælpere og præmiere på en ny rute. Desværre blev løbet som alle øvrige løb i foråret aflyst. Vi holdt håbet om at kunne gennemføre Tour de Charlottenlund, men blev til slut nødt til også at trække stikket i samråd med vores medarrangører og kommunen. DCU har heldigvis lagt hovederne i blød for at kunne etablere nogle rammer hvorunder løb kunne afholdes på trods af forsamlingsforbud, hvilket betød at der under særlige tiltag blev afviklet flere cykelløb i efteråret. At træningen i OCC var fortsat, kunne ses på de få løb der trods alt blev gennemført. 

Master DM blev et af højdepunkterne, hvor klubben fik hele 4 danske mestre, ved hhv. Poul Svendsen i H55, Torben Skov i H60, Janni Bormann i D50 og Katja Lill i D40.   

Ungdomsafdelingen fulgte flot op på sidste års succes og Asger lagde ud med at hente sølv ved DM cross i U15. Dernæst fulgte cykelbanens nye tradition ’3 dagsløbet’, der blev med deltagelse af hele 4 OCC ryttere; Johanne, Noah, Sebastian og Asger. Alle 4 gjorde sig flot bemærket og det endte ud med hele 3 podieplaceringer da Noah vandt samlet, Asger blev 2 og Sebastian 3, med hver deres makkere. Det blev de eneste løb før sommerferien, til gengæld blev der trænet hårdt og langt. DM resulterede igen i år i flotte resultater, Jacob Resen blev dansk mester i TT U13, Johanne Resen blev nummer 3 og Noah kørte en flot 5.plads hjem som førsteårs.

Landevejssæsonen er nu afløst af cross og bane, hvor der allerede nu er hentet flere topplaceringer, Asger har vundet de første crossløb og Noah har været bedste mand i U15 på banen med sejre i både Ballerup og Odense. Det tegner godt for 2021.

I 2020 hed klubbens dameteam ’TEAM OCC’ og i denne sæson fik vi for alvor kamp til stregen af hjemsendte udlandsproffer og et stærkt kørende ABC hold. Teamet kørt gode placeringer ind i de løb der trods alt blev afholdt, hvor Maja Winther Brandts 10. plads til elite DM står som den største enkeltpræstation. Der er et fantastisk sammenhold på teamet, og der er ingen tvivl om at OCC’s støtte til dame eliten inspirerer andre klubber til lignende initiativer, hvilket øger niveauet i dansk kvindecykling. Flere af pigerne dyster hen over vinteren videre på Zwift, hvor Marie-Louise senest repræsenterede Danmark flot ved det første officielle VM i e-cykling.

Men vi venter på vaccinen og forårets komme, fortsætter bestyrelsen, trænerne, tøjudvalget, sponsorgruppen og alle andre aktive med få klubben til at hænge sammen, og sikre at vi fortsat har et godt aktivitetsniveau, til trods. Og der er brug for alle gode kræfter. 

Vi har lagt medlemsregisteret og kontingentopkrævningen om, så der pr nytår ikke længere udsendes girokort men i stedet trækker via kreditkort. Det giver os på den nye hjemmeside også mange andre muligheder. Desværre har vi måttet sige farvel til Danske Bank, der har støttet specielt ungdomsarbejdet med væsentlige bidrag de år de var med, men sponsorudvalget har godt gang i at tegne nye sponsorer. 

Økonomien var desværre hårdt præget af et farvel til Danske Bank som hovedsponsor, ikke mindst for Ungdomsarbejdet, og så er der brugt en del økonomi på omlægning af hjemmeside og kontingentopkrævningen. De sociale aktiviteter stod også på pause, så samlet endte 2020 med et lille overskud. Vi håber at sponsorudvalget lander gode nye aftaler, men har ikke arbejdet det ind i budgettet for 2021. Kontingentet er naturligvis fastholdt, de sportslige ambitioner ligeså og samtidigt håber vi også at kunne genoptage det sociale liv i klubben, og ender derfor med et tilsvarende underskud i 2021.

I håbet om god nytår og en virksom vaccine, ønsker den siddende bestyrelse alle medlemmer et godt cykle- og klubår i 2021!

 

 

Regnskab 2019/2020

Budget 2020/2021