Den 10. april kl. 18:00 er der foredrag i klubhuset omkring optimal kost for cykelryttere. Foredraget vil fokusere på kost før, under og efter træning og konkurrence.

Morten Hostrup er ph.d. i integreret fysiologi og adjunkt på Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet og Lungemedicinsk afdeling, Bispebjerg Hospital.

Han forsker i optimering af præstationsevne hos atleter med fokus på metabolisme og muskeltræthed. Han er international anerkendt for sin forskning inden for ergogene stoffer og er ofte inviteret speaker til internationale kongresser og seminarer hos bl.a. IOC (Internationale Olympiske Kommittee), NIH (Norges Idrætshøjskole), Yale University og Royal British Society of Medicine.

I øjeblikket forsker han i effekterne af rødbedesaft, koffein, beta-alanin, astmamedicin og Panodil, samt i reguleringen af glukose-, fedt- og proteinmetabolisme i relation til præstation og muskeltræthed i forbindelse med arbejde.

I forbindelse med hans arbejde inden for lungemedicin, tester han desuden jævnligt eliteatleter for anstrengelsesudløst astma og betydningen af nedsat lungefunktion for præstationsevne. Han har bl.a. testet nogle af landets bedste svømmere, samt cykelholdet Orica Green-Edge i forbindelse med forskningssamarbejde i Australien.