Pyrenæerne på cykel?
Invitation fra Viggo Nedergaard Jensen, OCC

Kære OCC´ere.
Jeg har siden 2000 haft hus i Saint André, syd for Perpignan, i den østlige ende af Pyrenæerne. Jeg har derfor i 15-20 år gennemcyklet hele egnen. I september 2014 arrangerede jeg en cykeluge for 13 Ordrup CC-kammerater, som vist blev en succes (se billederne). Derfor inviterer jeg nu til en gentagelse primo oktober 2016. Vejret primo oktober kan stadig de fleste dage påregnes at være på niveau med ”dansk sommervejr” (20-25 gr. C).

Cykling i området

Konceptet for cykelugen er, at vi bor fast i huset og kører rundture ud derfra. Hver dag vil der være én større planlagt tur med guide på 60-120 km. Bjergene i den østlige ende af Pyrenæerne går op til omkring 1500 m og giver mange muligheder, f.eks. Col de Jau, der er lidt kendt fra Tour de France for nogle år siden. Der kan også køres 100 km ture, hvor man kører ind i bunden af dalene mod vest, op over Pyrenæerne og nedkørsel gennem Spanien på gode veje. Det giver typisk kumulerede stigninger på 800 – 1500 højdemeter. Der er vedhæftet et par eksempler på sådanne ture. Hvis man en dag kun vil køre ”fladt” ligger Roussillon-sletten lige for. Terræn’et her er ikke meget forskelligt fra Sjælland.
Alle kan være med. Hvis der skal skrues lidt op for ambitionsniveauet, er der mulighed for at lave en 2 dages tur med hotelovernatning op til Cerdagne-sletten og Andorra (2-3.000 meter). Hjem gennem Spanien. Catalonien giver rig mulighed for historiske indslag på cykelturene med nedslag i f.eks. catharernes religionskrig i 1200-talles, Vauban’s fæstningsbyggerier efter at Frankrig fik konsolideret den nuværende grænse i 1659, den spanske borgerkrig 1936-39 og røret omkring Cataloniens nuværende ambitioner som selvstændig stat løsrevet fra Spanien etc. Vinsmagninger byder sig også til.

Indkvartering
Indkvarteringen er gratis i mit hus i Saint André. Huset indeholder to fuldt udstyrede lejligheder, 260 m2 i alt, med terrasser og swimming pool. Huset har 14-15 sovepladser forudsat man kan dele et dobbeltværelse. 4 badeværelser og 4 toiletter.
Hvis deltagerantallet bliver større end 15 (max. 20) eller hvis det ikke går op med deling af dobbeltværelser, findes der et udmærket Chambre d’Hôte, Les Vignes, på den anden side af gaden med 5 stk. 1-5 sengsværelser, hvor man kan bo for 20-35 € pr. person pr. døgn – og stadig være med i fællesskabet ved at gå over gaden.
Efter dagens cykeltur er der mulighed for at slappe af ved poolen ved huset eller tage sig dukkert i det salte Middelhav ved Argeles-sur-Mer – afstand 5 km.

Forplejning
Morgenmad skal vi selv sørge for. Nemt nok. Stort supermarked (med bager, slagter og fiskeforretning) 500 meter nede i landsbyen. Også bager og andre forretninger.
Frokost tager vi ude på dagsturene, som vi plejer.
Middag kan vi selv lave (madhold – det gik rigtig godt i 2014). Hvis vejret er godt kan der også grilles – både Weber-trækul og stor gasgrill findes. Alternativet er middag på restaurant, der fås i til omkring 30-40 € for 3 retter (excl. drikkevarer). Der er to små, gode restauranter i Saint André, men flere i nabobyerne 2-5 km væk. Vores nabokone går ud som ”kogekone” og kan lave en glimrende middag for ca. samme pris. Landsbyen har også en traiteur/delicatesse, som leverer udmærket mad ud af huset + naturligvis også et pizzeria. Så det er umuligt at dø af sult i Frankrig!

Transport

Der er mere end 2000 km til Saint André fra København. Flytransport til Barcelona t/r er derfor eneste alternativ for en tur på kun en uge. Her er der flere muligheder med Vueling og Norwegian som de mest oplagte.
Transport til og fra lufthavnen i Barcelona sker med minibus/taxa (2½ times kørsel) eller ved at vi lejer en 9- personers bil, suppleret med min Citroën C5.
Transport af cykler: ”Cykelstig” har sin sidste tur til Mallorca i uge 40 og vi regner med at få vores cykler med på turen for ca. 800 DKK pr. cykel t/r (eget forsikringsansvar).

Budget-estimat og økonomiske ansvar
Det samlede budget for turen er 6.000 kr. pr. deltager, excl. frokost og drikkevarer til middage, men incl. transport, mad i øvrigt og en 10 % reserve til uforudsete udgifter (anvendes til afskedsmiddag eller udbetales til sidst).
Deltagerne skal selv reservere flybillet i slutningen af januar, når jeg giver besked. Betaling sker ved, at man selv reserverer og betaler sin flybillet (en t/r billet koster normalt 1.200 – 2.000 kr.) og ved at man ved ankomst lægger 500 € i fælleskassen til øvrige udgifter (herunder cykel- og tilslutningstransport fra Barcelona). Jeg påtager mig ikke et tur-operatør ansvar, dvs. ingen hæftelse over for leverandører eller erstatningsansvar over for deltagere. Deltagerne skal selv medbringe blåt sygesikringskort og sørge for nødvendige rejseforsikringer.

Tilmelding
Tilmelding sker nu i form af en interessetilkendegivelse efter først-til-mølle princippet pr. mail til mig på vnj@ridehus.dk senest den 18. januar 2016. Yderligere oplysning pr. mail eller tlf. 2149 2110. Endelig tilmelding og reservation af flybillet i slutningen af januar 2016.

Flere ruter: gpsies.com

Tilmelding
Interesseangivelse pr mail til vnj@ridehus.dk senest den 18. januar 2016.

Yderligere oplysning pr. mail eller tlf. 2149 2110. Endelig tilmelding og reservation af flybillet i slutningen af januar 2016.